وب سایت مجموعه ای از صفحات وب در دسترس عموم و مرتبط با یکدیگر است که یک نام دامنه واحد را به اشتراک می گذارند. وب سایت ها را می توان توسط یک فرد، گروه، کسب و کار یا سازمان برای اهداف مختلف ایجاد و نگهداری کرد.
همه وبسایت هاى در دسترس عموم با هم، شبکه جهانی وب را تشکیل میدهند.
ایده وب سایت برای اولین بار توسط تیم برنز لی در سال ۱۹۸۹ مطرح شد و از آن زمان لایف استایل و ارتباطات مردم رنگ و بوی جدیدی گرفت. به طور کلی میتوان گفت TimBL مخترع World Wide Web بود که به کاربران از سراسر جهان این امکان را میدهد در مناطق جغرافیایی مختلف به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
در سال ۱۹۹۱ برای اولین بار اولین سایت ساخته و رونمایی شد که ادرس این وب سایت info.cern.ch بود. وبسایت های اولی که ساخته و رونمایی میشدند با HTML نوشته میشدند که صفحات ساده ای بودند که در آن ها تیتر ها و متن ها و لینک هایی وجود داشت که میتوانستند به صفحات دیگر وبسایت ها لینک شوند و کاربران را به آن صفحات منتقل کنند.
اختراع وبسایت ها یکی از مهمترین دستاورد های بشر بود که توانست تحول شگرفی را در زندگی بشر ایجاد کند و دسترسی افراد را به اطلاعات در سراسر جهان امکان پذیر کند.
اگرچه گاهی اوقات به آن ”صفحه وب“ می گویند، اما این تعریف اشتباه است، زیرا یک وب سایت از چندین صفحه وب تشکیل شده است. یک وب سایت همچنین به عنوان ”حضور وب“ یا به سادگی ”سایت“ شناخته می شود.
در اکثر وب سایت ها، اطلاعات موجود در هر صفحه وب را می خوانید. اگر پیوندهای جالبی وجود دارد، برای یافتن اطلاعات بیشتر یا انجام یک کار، آن پیوندها را با کلیک کردن ضربه زدن روی آنها دنبال می کنید. همچنین میتوانید در بسیاری از وبسایتها به موسیقی گوش دهید، ویدیو تماشا کنید، خرید کنید، ارتباط برقرار کنید و خیلی چیزهای دیگر.
به بیانی وب ، نام مشترک شبکه جهانی است که زیرمجموعه هایى از اینترنت است و شامل صفحاتی است که میتوان از طریق مرورگر وب به آنها دسترسی پیدا کرد.
بسیاری از مردم تصور میکنند که وب، اینترنت است و از این اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده میکنند، در حالی که اصطلاح اینترنت در واقع به شبکه جهانی سرورها اطلاق میشود که اجازه میدهد اطلاعاتی را که در وب وجود دارد به اشتراک بگذارید.
صفحات وب عموما با HTML نوشته میشوند و در حقیقت کدهای HTML، سنگ بنای هر صفحه اینترنتی هستند که با استفاده از پروتکلهای PHP میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. در واقع وظیفه این پروتکل
گرفتن و انتقال دادن اطلاعات از سرور سایت به مرورگر جهت نمایش آن به کاربر میباشد.
به طورکلی شما میتوانید در هر زمینهای که بخواهید یک وب سایت داشته باشید. در حقیقت سایتها از انعطاف پذیری بالایی برای کاربردهای مختلفی بهره میبرند. میتوان از آنها در زمینههایی اعم از خبری، شخصی، شرکتی، فروشگاهی، علمی/آموزشی و… استفاده کرد.